banner massage Arnhem Velp Rozendaal

Dynamische massage

Dynamische massage.


Gooi een steen in het water en er ontstaan er golven. Als er geen belemmeringen zijn, dan kan het water ongeblokkeerd stromen, de golven komen ver. Golven hebben ook kracht. Ze kunnen rotsblokken verplaatsen of dijken doen doorbreken. Water vraagt zich niet af waar het iets moet veroorzaken, het is er met zijn eigen kracht en kwaliteit en daardoor gebeuren er dingen. Breng het lichaam in een voortdurend vloeiende golvende beweging en je werkt met de kracht en de kwaliteit van water. De golven komen overal, van top tot teen, van binnen en buiten. Vraag je niet af wat je wilt bereiken of veranderen, laat het gebeuren.

Dynamische massagetechnieken

De puls is de belangrijkste techniek bij Dynamische massage. De masseur geeft het lichaam een impuls en er ontstaat beweging, zoals de steen in het water. De puls kan stevig, zacht of subtiel zijn, zoals er grote, woeste of kleine regelmatige golven of soms rimpeltjes kunnen zijn. Belangrijk is dat er nooit geforceerd wordt, er is respect voor je natuurlijke ritme. Juist door dit respect, de zachtheid en veiligheid kan er veel gebeuren. De voortdurende beweging raakt al je spieren, gewrichten en cellen, van buiten en binnen, van top tot teen. Het ontspant op veel niveaus, maakt losser en helpt loslaten, laat je energie weer helemaal doorstromen.
Naast de puls als belangrijkste massagetechniek worden er soms ook openende en ruimte gevende technieken gebruikt zoals stretchings om spieren losser te maken. Het kan verstillend werken of je juist helderder en energieker maken. Het heeft een positieve uitwerking op spieren en gewrichten, spanning en andere lichamelijke klachten, ook als stress of (oude) trauma's de oorzaak zijn. Heb je het gevoel dat je vast zit of niet lekker in je vel, dan kan dynamische massage je in beweging brengen. Bij zwangerschap is het goed voor je lichaam, ontspannend en genieten voor twee.

Doel dynamische massage

Dynamische massage is bedoeld als ontspanning en om je lichaam losser te maken. Het kan gecombineerd worden met of ingepast worden in een andere massage, zoals bijvoorbeeld bij de KIOM-massage.
Bij dynamische massage kan de kleding (liefst loszittende) aan blijven.